Om du vill använda skyn till sås är det viktigt att välja en ugnssäker form som har ungefär samma storlek som köttbiten annars kommer all köttsaft dunsta bort
Gnid in blandningen på köttets alla ytor. Då är köttet rosa inuti. 5 tsk cayennepeppar 1 tsk svartpeppar och/eller rosépepparPutsa köttet fritt från tjockare hinnor, använd böjlig kniv. 1Gnid köttet runtom med halverade vitlöksklyftor. 1Stick i probe eller köttermometer, se till att spetsen hamnar mitt i stekens tjockaste del. 1innan du skär, annars läcker köttsaft onödigt ur köttet
Om köttet inte är tärnat, skär det i ca 3x3 cm stora bitar. Koka under lock på svag värme tills köttet är mört, ca 1 timme. 600 g Scan nötkött, t ex bog, högrev, fransyska
6 500 g fläskfilé 2 msk smör ca 240 g kabanoss 2 röda paprikor 1 vitlöksklyfta 5 dl vispgrädde 2 dl köttbuljong (vatten och tärning eller fond) 1 dl cornichons 1 dl urkärnade svarta oliver 1 dl syltlök 3 tsk majsstärkelse salt peppar Till servering 1/2 kruka persilja ris sallad Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Laktosfri Visp/Matgrädde 5