Helstekt rostbiff
Ica kuriren
Ica kuriren
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kg innanlår
  • 11 st vitlöksklyftor
  • 10.5 msk salt
  • 10.5 tsk cayennepeppar
  • 11 tsk svartpeppar
  • 11 kg innanlår eller rostbiff av nöt 1 st vitlöksklyftor 1-2 stycken 0.5 msk salt 0.5 tsk cayennepeppar 1 tsk svartpeppar och/eller rosépepparPutsa köttet fritt från tjockare hinnor, använd böjlig kniv. Värm ugnen till 175 grader under tiden.
  • 1 Gnid köttet runtom med halverade vitlöksklyftor. Blanda saltet med pepparsorterna. Gnid in blandningen på köttets alla ytor. Lägg i oljad ugnsform.
  • 1 Stick i probe eller köttermometer, se till att spetsen hamnar mitt i stekens tjockaste del. Stek i ugnens nedre del tills termometern visar 60 grader, cirka 45 minuter. Då är köttet rosa inuti.
  • 1 Ta ut steken, dra ur proben. Vira in rostbiffen i aluminiumfole och sedan en tjock ren handduk. Låt vila minst 15 minuter
  • 1 innan du skär, annars läcker köttsaft onödigt ur köttet.
  • 1 Skiva den vilade steken halvcentimetertjockt, med förskärare, om den ska serveras varm till middag.
  • 1 Till smörgåsmat eller buffé skivas rostbiffen tunt, gärna kyld. Finast skivor får du med skärmaskin.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.