Mina Favoriter

Mina Favoriter

  • 21 Recept
Mina Favoriter
Kycklinggryta med kokosmjölk

Kycklinggryta med kokosmjölk

Ingredienser Portioner. 4 4 port ris, gärna jasminris 1/2 purjolök 2 morötter ca 500 g strimlad kycklingfilé 1 msk olivolja salt och peppar 1 msk curry 5 dl kycklingbuljong (vatten och fond eller buljongtärning) 425 g minimajs 400 ml lätt kokosmjölk 1 msk majsstärkelse (Maizena) 1/2 tsk strösocker 1 lime Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Torskrygg med ramslökssås

Torskrygg med ramslökssås

´. Även i år hade kulturkalasets matmarknad torkad ramslök till försäljning. Säsongen för färsk ramslök är otroligt kort, men den torkade är en bra ersättning
Laxgratäng

Laxgratäng

4 laxfiléer. ½ purjolök. 2 tomater. 1-2. grönsaksbuljongtärningar. 4 dl grädde. 2 brk crème fraiche. 1 påse lagrad ost,
Nötfärswok

Nötfärswok

100 g nötfärs. 170 g finstrimlad vitkål. 170 g finstrimlad morot
Vitlökspotatis

Vitlökspotatis

Alltså vitlök, går det att tröttna på. Svaret måste vara nej. Här hemma gör vi det i alla fall inte. Dessa vitlökspotatisar fann jag hos Bambi och de är farligt goda
Spaghetti med skinksås

Spaghetti med skinksås

4 port bandspaghetti. 12 dl buljong tex grönsaks- eller kycklingbuljong. 12 dl creme fraiche. 12 dl riven ost
Viltgryta med lingon

Viltgryta med lingon

500 g grytbitar av älg. 11 gul lök. 133 cl porter. 11/2 köttbuljongtärning. 11 msk soya. 11 purjolök. 12 msk mjöl
Kotlettgryta med rotfrukter

Kotlettgryta med rotfrukter

Skär köttet i 8 jämntjocka skivor. Stek kotletterna i smör i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg köttet åt sidan
Var dags mat - Stekt torsk med gräslökssås, 4 port

Var dags mat - Stekt torsk med gräslökssås, 4 port

4 bitar torsk i skivor, ca 600 gr. 3 msk hackad gräslök. 1 st gul lök 0. 5 st morot 5 st champinjoner Ett par persiljestjälkar 1 st kvist timjan 5 dl fiskfond 3 dl vitt vin, torrt 3 dl vispgrädde 50 g smör salt vitpeppar, nymalen Citron, några stänk
Pannbiff

Pannbiff

Ingredienser250g blandfärs1/4 hackad gul lök½ matsked potatismjöl½ dl skorpmjöl½ dl matlagningsgrädde½ äggsalt, svart & vitpepparStekt lök
Currykyckling

Currykyckling

Strimla kycklingen. Hetta upp en stekpanna med smör. Förbered det du vill servera med som tar tid t. ex. kokt bulgur eller ris
Fläskytterfilé i himmelsk grönpepparsås

Fläskytterfilé i himmelsk grönpepparsås

Här kommer en smarrig helgrätt. ) Helgen ligger ju runt hörnet. Jag har glömt att ge er receptet, detta åt vi en fredag för några veckor sedan – såååå gott
Kycklingklubbor i vitvinssås

Kycklingklubbor i vitvinssås

Placera en stor kastrull på hög värme på spisen och tillsätt olivolja. Lägg kycklingbenen i botten och bryn på alla sidor tills klubborna är gyllene