Läs upp jästen i lite av det fingerljumma vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olja, honung och salt. Idag ska vi ha minestrone till middag - en klassisk italiensk soppa
Ingredienser Portioner. 16 stycken 1 kyld rektangulär smördeg (à 275 g) äggvita Fyllning 4 dl ruccolasallad (4 dl = ca 75 g) 10 soltorkade tomater i olja basilikablad 4 äggulor 2 dl crème fraiche 1 1/2 dl riven lagrad ost gärna grevé eller västerbotten 1 tsk salt 1 krm svartpeppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Stick i en köttermometer med spetsen i mitten av köttbiten och ställ in i nedre delen av ugnen. När köttet nått den temperatur du vill ha, prova gärna att sticka i termometern på något mer ställe i köttbiten när du tar ut den för att kontrollera att det är ungefär samma temperatur (ibland kan det hända att man missat mitten av köttbiten med termometern och då kanske man behöver ställa in köttbiten en stund till i ugnen)
Det här är en lättlagad variant av redd grönsakssoppa eller ängamat som den också kallas. Rör ner det mesta av gräslöken, men ta undan lite till dekorering
½ kg oxgrytbitar av t. Blanchera grytbitarna någon minut och skölj dem väl i kallt vatten. Lägg smör i en järngryta och varva tjockt (¾ cm) skivad potatis och kött i grytan