Snitta falukorven och lägg i en ugnsform. Det blir många enkla och lättlagade maträtter nu i december, varvat med julinspirerade nyheter och gamla godingar
Garnera med timjankvistar. Skala och skär rotfrukterna i skivor. 700 g blandade rotfrukter. 1700 g blandade rotfrukter , t ex morot, kålrot, palsternacka, persiljerot 500 g potatis vältvättad 4 msk rapsolja 1 msk timjanblad plockade 1 tsk flingsalt Dressing 2 msk rödvinsvinäger 1 msk färskpressad citronsaft 1 msk flytande honung 3 msk olivolja 1 krm salt 1 krm svartpeppar Till garnering timjankvistar färskaSätt ugnen på 225. Vänd skivorna med stekspade 2–3 gånger under tiden. 1Lägg rotfrukterna och potatisen i en serveringsskål
Idag möts Italien och Sverige i en ugnsform här i det Mårtenssonska köket, när vi bjuder på en ugnsstektmedisterkorv fylld med tomater, mozzarella och basilika, toppad med parmesanost
Servera med senap. Späd med mjölk och koka i 5 minuter under omrörning. Stek korven i en stekpanna med 1 msk smör. 4 st wienerkorv. 5 msk vetemjöl 3 dl mjölk salt och peppar 2 msk hackad persilja 4 st wienerkorv Servera med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.