Hummus är väldigt gott att äta som pålägg eller istället för sås till en sallad. I helgen gjorde jag rödbetshummus till min son, eftersom han älskar rödbetor så mycket
Ingredienser Portioner. 4 500 g färdiggokta rödbetor 1/2 tsk flingsalt 1 burk matvete (à ca 400 g) 1 påse babyspenat eller ruccola (à 65 g) 150 g getost av chèvretyp 600 g varmrökt makrill eller lax Senapsdressing 1 1/2 tsk dijonsenap 1 msk färskpressad citronjuice 1 tsk flytande honung 1/2 dl olivolja 1 krm salt 1 krm svartpeppar Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Lägg köttet i en plastpåse med marinaden och knyt ihop. Låt köttet marinera i minst 1 timme. Ta upp köttet och grilla det försiktigt runt om, ca 10 minuter tills innertemperaturen är 65º
Jag har länge dragit mig för att baka knäckebröd. Verkar så kladdigt med rågmjöl och kavel…. Men gör fröknäcke bakat med majsmjöl så slipper man den kladdiga rågdegen