Lägg ner köttbiten och låt allt koka sakta under lock. Servera köttet i skivor med såsen, kokt potatis och gröna bönor, sockerärter eller önskade grönsaker
fläskfilé, grytbitar av fläskkött, benfri karré, fläskbog. Skär annat kött i mindre bitar om det behövs (beroende på hur stora bitar man vill ha i sin gryta)
Mer miljövänligt än nötkött, anses det vara, även om det sällan erbjuds i halal-version. 3 timmar (baserat på 1 kg kött) varav 10 min arbetsinsats och resten väntan. Svensk, hel, benfri skinkstek, ca 1 kg (tänk på att danskt kött ofta innehåller antibiotika – vi stödjer de svenska bönderna. 1 kg kött) varav 10 min arbetsinsats och resten väntan
Knorr Kött & grillkrydda. Stek i rikligt med smör i en panna (i två omgångar, annars blir köttet lätt kokt i stället för brynt om man lägger allt i pannan på en gång) så det får fin färg på båda sidor
Skölj köttet i kallt vatten. Köttet är klart när det lossnar lätt från benet. Sänk värmen och låt köttet sjuda på svag värme under lock i 1 ½ – 2 timmar. Lägg dem i en kastrull, häll på nästa allt spad från fläskläggen (låt köttet ligga kvar i lite spad) och koka i ca 30 minuter