1 1/2 kg färskpotatis eller delikatesspotatis, kokt och delad i 4 delar. 1salt, pepparBlanda den kokta potatisen, salladslök och rädisor i en skål. 1Rör försiktigt ner dressingen i potatisblandningen
Jag tycker om potatis. Potatisen är god, riktigt billig, fiberrik och förser våra celler med den viktiga mineralen kalium och är en inte helt obetydlig källa till C-vitamin
Ringla smöret på potatisen och vänd runt med salladen, grönsakerna och dillen. Du behöver4 portioner800 g färskpotatis1 knippe sparris1 gul paprika2 salladslökar10 körsbärstomater1/2 påse salladsmix75 g smör2 msk olivolja1 msk ättiksprit1 msk honung1 dl hackad dillFlingsalt och svartpepparGör såhärKoka potatisen i saltat vatten. 800 g färskpotatis
Skala potatisen och skiva den ganska tunt, t. Lägg sedan i potatisskivorna och låt det koka några minuter tills vätskan tjocknat med hjälp av stärkelsen från potatisen