24 st. 2 dl strösocker. 1,25 dl vetemjöl. 2 tsk vaniljsocker. 24 plattor After Eight. Häll smeten i en bakpappersklädd form, ca 22 x 30 cm. Grädda i mitten av ugnen i 180 grader i ca 20 minuter. Pudra över florsocker före servering 24 st. 2 dl strösocker
2 msk sweet chilisås. 2 msk sweet chilisås. Lunchsallader tröttnar jag aldrig på. I veckorna blir de enkla, lighta och helt vegetariska varianter, men på helgen tycker jag att man kan lyxa till det
2 ägg. In i ugnen i ca 15 minuter, på 225 grader, tills gratängen har fått en fin färg på ytan. 2 ägg. Detta är ett riktigt smarrigt alternativ istället för pasta, ris eller potatis
2 gula lökar. Lägg lergrytan i vatten ca 2 timmar innan du ställer in steken i ugn. Ställ sedan in i kall ugn och vrid nu på värmen till 100 grader ( för snabbare tillagning ställ upp ugnen på 175 grader, då tar rätten ca 2 timmar och blir också riktigt riktigt god). 2 gula lökar. ca 2 timmar innan du ställer in steken i ugn
Kalvstek i nät3 st morötter i bitar2 st gula lökar i klyftor4 st hela vitlöksklyftor1½ tsk hela svartpepparkorn1½ tsk hela rosépepparkorn2 st lagerblad4 st torkade enbär1 dl vatten + 2 msk kalvfondSalt efter smakFörstek kalvsteken i rikligt med smör, den ska inte bli färdig utan bara brynas till vacker färg. Baka i ugnen, på låg värme, 150-175 grader i ca 2-3 timmar. 2 st gula lökar i klyftor. 2 st lagerblad. 2 msk kalvfond. ca 2-3 timmar
Kalvstek med gräddsås1,5-2 kg kalvstek2-3 gula lökar3-4 morötter4 lagerblad5-6 dl vattensalt och pepparGräddsås. 3-4 dl grädde4-5 msk mjöl1-2 msk kalvfondca 1 tsk sojasalt och vitpepparBryn steken i en gryta. Häll i vattnet efterhand och koka på svag värme under lock ca 1 1/2 tim till önskad innertemperatur (jag föredrar ca 67 grader). Låt steken sedan vila i folie 10-20 minuter. 1,5-2 kg kalvstek. 2-3 gula lökar
Julgodis i god tid. Idag få du en riktigt smakrik och nyttig ischoklad. Gör en sats redan nu och stoppa i frysen, så blir det lite lugnare veckorna före jul, när det är så mycket annat som ska fixas
200 gram mörk choklad (eller 100 gram mörk och 100 gram mjölkchoklad). 25 gram kokosfett. Det fungerar lika bra med 200 gram av varje ingrediens. I år tog jag 100 gram ljus choklad, 100 gram 70% mörk choklad och lite drygt 50 gram nougat, 25 gram kokosfett. 200 gram mörk choklad (eller 100 gram mörk och 100 gram mjölkchoklad). 25 gram kokosfett
Ischoklad är väl det julgodiset som blir allra godast genom att göra det nyttigt. Byt det ohälsosamma kokosfettet i silverförpackning mot ekologisk kallpressad kokosolja och ersätt blockchokladen mot riktig 70% mörk choklad
2 dl mjöl. 2 dl flour. Även om det är över en månad till jul har jag redan börjat baka med julsmaker. Det är så gott och varför inte njuta av dessa smaker redan nu