Evas favoriter 2

Evas favoriter 2

  • 66 Recept
Chokladmousse med After eight

Chokladmousse med After eight

2014-12-19, 10. 150 g mörk choklad3 dl vispgrädde2 ägg6 st After eightServera med grädde och After eightGör så här. 2. 2 ägg
After Eight - chokladkaka

After Eight - chokladkaka

24 st. 2 dl strösocker. 1,25 dl vetemjöl. 2 tsk vaniljsocker. 24 plattor After Eight. Häll smeten i en bakpappersklädd form, ca 22 x 30 cm. Grädda i mitten av ugnen i 180 grader i ca 20 minuter. Pudra över florsocker före servering 24 st. 2 dl strösocker
Lyxig räksallad med sweet chilidressing

Lyxig räksallad med sweet chilidressing

2 msk sweet chilisås. 2 msk sweet chilisås. Lunchsallader tröttnar jag aldrig på. I veckorna blir de enkla, lighta och helt vegetariska varianter, men på helgen tycker jag att man kan lyxa till det
Broccoligratäng

Broccoligratäng

2 ägg. In i ugnen i ca 15 minuter, på 225 grader, tills gratängen har fått en fin färg på ytan. 2 ägg. Detta är ett riktigt smarrigt alternativ istället för pasta, ris eller potatis
Ostkaka på keso

Ostkaka på keso

1/2 dl mandelmjöl eller vetemjöl. 2 dl vispgrädde. 2 bittermandlar. 2 msk strösocker. Sätt ugnen på 200 grader. 4 ägg 1/2 dl mandelmjöl eller vetemjöl. 2 dl vispgrädde. 2 bittermandlar. 2 msk strösocker
Slowfood och söndagsmiddag, Kalvstek i lergryta

Slowfood och söndagsmiddag, Kalvstek i lergryta

2 gula lökar. Lägg lergrytan i vatten ca 2 timmar innan du ställer in steken i ugn. Ställ sedan in i kall ugn och vrid nu på värmen till 100 grader ( för snabbare tillagning ställ upp ugnen på 175 grader, då tar rätten ca 2 timmar och blir också riktigt riktigt god). 2 gula lökar. ca 2 timmar innan du ställer in steken i ugn
Kalvstek i lergryta

Kalvstek i lergryta

Kalvstek i nät3 st morötter i bitar2 st gula lökar i klyftor4 st hela vitlöksklyftor1½ tsk hela svartpepparkorn1½ tsk hela rosépepparkorn2 st lagerblad4 st torkade enbär1 dl vatten + 2 msk kalvfondSalt efter smakFörstek kalvsteken i rikligt med smör, den ska inte bli färdig utan bara brynas till vacker färg. Baka i ugnen, på låg värme, 150-175 grader i ca 2-3 timmar. 2 st gula lökar i klyftor. 2 st lagerblad. 2 msk kalvfond. ca 2-3 timmar
Kalvstek med gräddsås

Kalvstek med gräddsås

Kalvstek med gräddsås1,5-2 kg kalvstek2-3 gula lökar3-4 morötter4 lagerblad5-6 dl vattensalt och pepparGräddsås. 3-4 dl grädde4-5 msk mjöl1-2 msk kalvfondca 1 tsk sojasalt och vitpepparBryn steken i en gryta. Häll i vattnet efterhand och koka på svag värme under lock ca 1 1/2 tim till önskad innertemperatur (jag föredrar ca 67 grader). Låt steken sedan vila i folie 10-20 minuter. 1,5-2 kg kalvstek. 2-3 gula lökar
Mjuk pepparkaka – enkelt och saftigt recept

Mjuk pepparkaka – enkelt och saftigt recept

Vispa 2 ägg pösigt med 2 dl socker. Rör ner 1 1/2 dl gräddfil och 50 gram smält smör. Blanda 21/2 dl vetemjöl med 1 tsk bakpulver, 1 msk kanel och 2 tsk kardemumma och rör ner i smeten. Skriv ut Dela E-post Pinna 7548 2 ägg. 2 dl socker. 1 1/2 dl gräddfil. 21/2 dl vetemjöl. 2 tsk kardemumma
Godaste kakan till helgen: Kanelbullesockerkakan

Godaste kakan till helgen: Kanelbullesockerkakan

2 dl strösocker. 4 1/2 dl vetemjöl. 1/2 tsk vaniljpulver. 1/2 dl strösocker. 2 msk kanel. 2 dl strösocker. 4 1/2 dl vetemjöl. 1/2 tsk vaniljpulver. 1/2 dl strösocker. 2 msk kanel

Ischoklad och annat chokladgodis på mitt sätt

Julgodis i god tid. Idag få du en riktigt smakrik och nyttig ischoklad. Gör en sats redan nu och stoppa i frysen, så blir det lite lugnare veckorna före jul, när det är så mycket annat som ska fixas
Ischoklad med smak av daim.

Ischoklad med smak av daim.

250 g Marabou mjölkchoklad med daim. 125 g cocosfett. 250 g Marabou mjölkchoklad med daim. 125 g cocosfett
Lyxig ischoklad

Lyxig ischoklad

200 gram mörk choklad (eller 100 gram mörk och 100 gram mjölkchoklad). 25 gram kokosfett. Det fungerar lika bra med 200 gram av varje ingrediens. I år tog jag 100 gram ljus choklad, 100 gram 70% mörk choklad och lite drygt 50 gram nougat, 25 gram kokosfett. 200 gram mörk choklad (eller 100 gram mörk och 100 gram mjölkchoklad). 25 gram kokosfett
Nyttig ischoklad – Och godare dessutom!

Nyttig ischoklad – Och godare dessutom!

Ischoklad är väl det julgodiset som blir allra godast genom att göra det nyttigt. Byt det ohälsosamma kokosfettet i silverförpackning mot ekologisk kallpressad kokosolja och ersätt blockchokladen mot riktig 70% mörk choklad
Pepparkakskladdkaka

Pepparkakskladdkaka

4 1/2 tsk pepparkakskrydda. 2 dl vetemjöl. Bred ut smeten i en smord och bröad form och grädda i 175 grader varm ugn cirka 20 minuter
Chokladpraliner

Chokladpraliner

Kryddiga chokladpralinerca 9 st, beroende på storlek45 g mörk choklad (70%)1 msk kokosolja1/2 msk vatten1/2 krm salt1/2 krm cayennepeppar1/2 krm ingefära (pulver)1/2 krm kanel1. 2. 1/2 msk vatten. 1/2 krm salt. 1/2 krm cayennepeppar. 1/2 krm ingefära. 1/2 krm kanel
Soft Gingerbread Cake with Mascarpone

Soft Gingerbread Cake with Mascarpone

2 dl mjöl. 2 dl flour. Även om det är över en månad till jul har jag redan börjat baka med julsmaker. Det är så gott och varför inte njuta av dessa smaker redan nu