Mina favoriter

Mina favoriter

  • 12 Recept
Mina favoriter
Lyxbullar med vaniljkräm

Lyxbullar med vaniljkräm

Jag har spenderat ett antal timmar i köket i helgen för att försöka hinna göra klart vetebrödet och de flesta småkakorna inför kafferepsfinalen som är nästa söndag
Kryddig köttfärssås i Crock-Pot

Kryddig köttfärssås i Crock-Pot

Julmaten är uppäten och vi har fått nog, idag blir det en klassiker i Crock-Pot - nämligen köttfärssås med en massa gott som behövde räddas ur kylskåpet
Pucks morotssallad

Pucks morotssallad

Rosta solrosfrön i torr stekpanna på medelhög värme. Rör om hela tiden så att de får ljust brun färg runt om
Kryddig köttgryta med skogschampinjoner

Kryddig köttgryta med skogschampinjoner

 . Underbara söndag. solen skiner och det är härligt att vara ute och andas in den sköna höstluften. Om man inte går vilse vill säga

7 år med LCHF

Ett par månader efter att jag ändrat innehållet på min tallrik så startade jag min blogg på inrådan av Anna Hallén som tyckte om mina recept och bilder
Hemmagjorda hamburgare

Hemmagjorda hamburgare

Hamburgare är fortfarande en av minafavoriter, men nu för tiden gärna hemmagjorda och allra helst grillade
Ljummen haricot vertssallad

Ljummen haricot vertssallad

Servera gärna med ett gott kryddsmör, länkar till några av mina favoritsmör kommer här nedan. Hör kommer ett snabbt och enkelt tips på ett bra tillbehör till en god köttbit eller kycklingfilé
Köttfärs och vitkålsgratäng kostdoktorn

Köttfärs och vitkålsgratäng kostdoktorn

Strimla vitkålen för hand eller i matberedare så fint som möjligt. Stek vitkålen i 100 g smör i en rejäl stek- eller wokpanna på medelhög värme utan att kålen får allt för mycket färg

Linser, linser och kikärtor

Såg på twitter för någon vecka sedan "Mina linser klibbar ihop hela tiden". Det ska väl till en matnörd för att inte fatta på direkten att det handlade om linser som man har på ögonen
Grekiskt lantbröd

Grekiskt lantbröd

Foto. Tina Fallgren. Jag bakade de här bröden till julafton och de blev uppskattade. De kräver få ingredienser men mycket tid för jäsning, men har du tiden så är det definitivt värt det