Jösses. Två recept på två dagar och bägge baserade på blomkål. Vad har det farit i Öhman. Jag är nog en av de sista i bloggosfären att uppmärksamma trenden med helt ugnsbakat blomkålshuvud
Ingredienser Portioner. 8 2 stora grönkålsstånd (à ca 1/2 kg) 5 dl skinkspad eller köttbuljong (fond eller tärning + vatten) 1 msk smör eller margarin 1 dl vispgrädde 1 tsk salt 1/2 tsk socker 1 krm vitpeppar Lägg till i inköpslistan
Strimla alla grönsaker, gärna i matberedare eller med mandolin. Lägg grönsakerna i en stor bunke. Häll den varma dressingen över grönsakerna och blanda allting
Coleslow är en krämig vitkålssallad. Många tillsätter även riven morot i sin coleslow, men eftersom jag är allergisk mot råa morötter så hoppar jag över det
Alltås, det här är ju helt fantastiskt gott och gick hem här hos den mest kräsna, 3årsnäsan. De andra dissade dock senapssmaken, men den kan man ju skippa
Nu är kronärtskockorna som allra bäst. Koka skockorna och servera med citronsmör och ett gott bröd. Det smör som blir över kan du förvara i frysen och använda senare, kanske till fisk eller kött som grillats
Guacamole. Om jag har snöat in helt på mexikanskt. Ja, kanske… Haha. Men det här guacamole-receptet (se nedan) är bara för bra för att inte dela med sig av
Tomatsalsa med chili 0. Skrivet 15 January - 2015, 09. 42. Postat i Rawfood. Denna salsa är ganska stark, vill man ha den lite mildare kan man minska på chilin