sylter

sylter

  • 20 Recept
Kanelgubbens Morotsmarmelad med ingefära

Kanelgubbens Morotsmarmelad med ingefära

Såg detta smarriga recept på kanelgubbens (min brors) facebook sida ikväll, lät så gott så måste testa och även dela med mig till er av
Aroniasylt / Aroniamarmelad

Aroniasylt / Aroniamarmelad

Jag har skrivit om det här tidigare, men aronia är verkligen kanon att göra både sylt och marmelad på
Rönnbärsgelé

Rönnbärsgelé

Om bären inte fått någon frostnatt på trädet går det bra att lägga dem i frysen över natten. Skölj dem innan de fryses
Rönnbärsgelé med äpple

Rönnbärsgelé med äpple

1 liter rönnbär (eller något mindre)0,5 l vatten2 urkärnade äpplen, skalade och i bitar0,5 kg syltsocker (eller efter smak)Koka rönnbär och äppelbitar i vattnet, ca 10 min eller tills bären och frukten kokat sönder
Rönnbärsssylt

Rönnbärsssylt

Skölj bären och koka upp dem på medelvarm platta. Koka under lock 10-15 minuter. Rör ner socker och vaniljsocker tills det löst sig
Rönnbärssylt

Rönnbärssylt

ca 7 dl Rönnbärssylt – röd höstig matsylt med mycket syra, en hel del beska och med en svag vaniljton
Kryddig tomatmarmelad

Kryddig tomatmarmelad

Marmeladen får en härlig röd färg, men du kan också använda tomater av andra färger. Lägg in sommarens tomater nu när de har mycket smak
Tomatmarmelad med vanilj och lime

Tomatmarmelad med vanilj och lime

För länge sedan köpte jag en burk med tomatmarmelad på en julmarknad och sen dess har jag tänkt att jag ska göra min egen tomatmarmelad
Jordgubbs- och rabarbersylt med vanilj och kanel

Jordgubbs- och rabarbersylt med vanilj och kanel

Jordgubbar och rabarber är en klassisk och oslagbar kombination. Än så länge dröjer det lite tills vi får svenska jordgubbar till överkomligt pris, men rabarbern är i full gång
Köttfärspaj för många

Köttfärspaj för många

6 dl vetemjöl. 1250 g smör. 14. 5 msk kallt vatten. 1800 g köttfärs. 12. 5 msk smör. 12 st gul lök. 1400 g champinjoner
MOROTSMARMELAD MED CITRON OCH KANEL

MOROTSMARMELAD MED CITRON OCH KANEL

Hösten smyger sig på och med den följer osökt en längtan att boa, mysa, sylta, safta och göra långkok
Gott på burk

Gott på burk

Julen med allt vad det innebär börjar närma sig. I äkta husmorsanda tipsar jag här om tre hemmagjorda klappar
Apelsin & morotsmarmelad

Apelsin & morotsmarmelad

Sylt och marmelad är gott på bröd. Men den godaste tycker iallafall jag är apelsinmarmelad. Kanske för att det är den jag har växt upp med, som har flitigt använts på nygjorda varma scones
Björnbärsmarmelad med mörk rom

Björnbärsmarmelad med mörk rom

Jag har mer marmeladburkar i kylen än jag behöver. Aprikos, aprikos med amaretto, vinbär, fyra frukter, fikon, apelsin
Björnbärssylt

Björnbärssylt

Antal. 1 ½ burk. Ingredienser. 500 g björnbär, sköljda och rengjorda. 1 vaniljstång, halvera och skrapa ur fröna