Hej och Glad Påsk på er såhär i efterhand. Hoppas att ni haft en fin helg. Dagarna har verkligen sprungit förbi här och gäster och familj har nästan avlöst varandra
Typisk plockmat som gärna serveras som en del av en mezzabuffé tillsammans med annat gott. Frasiga borekrullar fyllda med köttfärs, fantastiskt goda att servera med hummus och sallad
Till det stekte jag vitkål tillsammans med lite av grönkålspeston och babyspenat och serverade tillsammans med en liten sallad på avokado, tomat, lök och olivolja
Förra veckan så hade Leah en kompis över som är vegetarian. Jag funderade lite på vad jag skulle hitta på och tänkte att barn älskar alltid köttbullar, så varför inte göra vegetariska såna
3 dl turkisk yoghurt (eller matyoghurt). Forma små ”biffar” (ca 3 msk) och lägg upp på en avsköljd skärbräda (vattnet gör att dom inte klibbar fast lika lätt). 3 dl turkisk yoghurt (eller matyoghurt)
Häll i krossade tomater, krydda sedan med salt och timjan. 2 dl krossade tomater. 2 dl krossade tomater. Gratinerad aubergine med quornfärs (ca 4 portioner)
Mät upp alla ingredienser i en mixer och mixa det slätt. Förbered en bricka som är lätt mjölad. När vätskan gått in i mjölet stjälp ut degen på en lätt mjölad bänk och knåda den med händerna i 3-4 minuter så att degen blir mjuk
Jag lade för länge sedan ut ett recept på potatisplättar fyllda med fetaost och rödlök, ett supergott tillbehör till ex kyckling, fisk eller en köttbit och smakkombinationen i dessa potatisplättar tänkte jag skulle passa även i mina bönbiffar