Även det enklaste brödet kan smaka så otroligt gott – särskilt när det kommer ut direkt från ugnen. Grädda mitt i ugnen ungefär 8 minuter tills bröden fått fin färg
Det känns så gott att fyllt frysen med hembakat, lite av att man känner sig rik. Det här receptet är hämtat ur tidningen Hembakat, jag dubblade receptet då jag ändå tog mig för baket
Sätt ugnen på 175 gr. Vispa smöret smöret vitt och fluffigt, blanda ner sockret och sen ägget. Vispa så att det blir bra blandat, och sen tar du och häller i Nutellan
Smula ner jästen i en degbunke. Tillsätt mjölken och rör tills jästen är riktigt upplöst. Tillsätt rumsvarmt matfett, delat i mindre bitar, sockret och mjölet
Hej vänner – det var ett tag sen sist. Livet kom i kapp – förkylningar, jobb, skola och annat hopade sig så datorn har knappt varit igång senaste veckan…
Första gången jag bakade bröd med ister istället för med smör. Supergott julbröd som absolut inte endast måste "doppas i grytan" utan med fördel äts med övrig julmat
Igår bakade jag det här goda brödet till kvällens räkfrossa. Ett segt bröd med knaprig yta. Inte mycket som slår kombinationen av nybakat bröd, färska räkor och en god romröra
För ett tag sedan gjorde jag Ernst enkla bröd. Smöra en avlång brödform och istället för att bröa formen strö på antingen lite skalade solrosfrön eller pumpakärnor
En av julklapparna jag fick var Martin Johanssons bok Enklare bröd. Inte mindre än tre gånger har jag bakat det här goda frukostbrödet den senaste veckan
Jag brukar baka brödet i en mindre långpanna, för att få brödet högre. rågsikt eller lantbrödsmjöl. Grädda brödet i 225 grader varm ugn i ca 15- 20 minuter
Jag har helt snöat in på stora bröd. Riktigt stora runda bröd bakar jag nu. Det är fantastiskt hur ett bröd kan ändra karaktär utifrån hur man bakar ut det
Underbara hembakta bröd. Jag snubblade över det här recept en kväll förra veckan när jag surfade runt på webben dedikerad att hitta ett nytt recept för kalljäst bröd