Efterrätter

Efterrätter

Monikas vita chokladmoussetårta

Monikas vita chokladmoussetårta

Tårtbotten400 g mandelmassa 1 apelsin 4 ägg 4 msk kakao smör, till formen. Mousse300 g vit choklad 4 äggulor 6 dl vispgrädde
Blåbärspannacotta

Blåbärspannacotta

2 gelatinblad. 12 dl blåbär. 11 msk pressad citron. 13 dl grädde. 1blåbär till garneringenBlötlägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten i fem minuter
Kycklinggryta i krämig sås

Kycklinggryta i krämig sås

Hallå. Hoppas ni alla haft en riktigt härlig och glad påsk och fått njuta av vårvärme och sol. Jag ska ge er ett gott recept på en enkel men så vansinnigt god kycklinggryta som passar utmärkt både till vardags som helg
Krispig daimtårta på kladdkaka

Krispig daimtårta på kladdkaka

Kladdkakebotten. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra en springform, cirka 24 centimeter i diameter. Smält smöret
Helstekta äpplen i ugn

Helstekta äpplen i ugn

2 stora äpplen. 12 msk grovriven mandelmassa. 1½ msk smör, mjukt
Klassisk köttsoppa

Klassisk köttsoppa

600 g fransyska eller rostbiff. 11 l vatten. 12 köttbuljongtärningar
Crème brûlée

Crème brûlée

Lägg äggulorna i en vispskål och låt stå så länge. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna med en sked
Risgrynspudding med saftsås

Risgrynspudding med saftsås

Ingredienser Portioner. 4 500 g risgrynsgröt (färdigköpt) 1 ägg 1 msk socker 1/2 tsk finrivet citronskal (eventuellt) Till servering hallonsylt eller saftsås till servering Lägg till i inköpslistan
Fruktsallad med mascarponekräm

Fruktsallad med mascarponekräm

Skölj och ansa jordgubbarna. Dela dem i fyra bitar. Dela ananasen och skär bort skalet och den hårda kärnan i mitten