Helt seriöst, den är typ det bättre syskonet i kladdkakornas syskonskara. Nu har det gått alldeles för lång tid sen jag gjorde något riktigt chokladigt så jag passade på när jag testade mig fram med glutenfri bakning
Glutenfri kladdkaka. Påskmiddagarna avlöser varandra och i fredags hade gäster här hemma. Det blev ingen klassisk påskmat utan vi grillade lite och avslutade med en klassiker
Idag bakar jag utan gluten inför nästa helgs födelsedagsfika. En liten, liten tendens till att vara "gummiaktiga", om man vet om att de är bakade utan gluten, men smakar precis som vanliga kanelbullar
Anledningen till att jag förgräddar en liten mängd så här, är att när man vill ha någon form av fyllning i de glutenfria muffinsarna, vare sig det är bär, sylt eller någon curd, sjunker det alltid till botten eftersom smeten är så "lätt"
Innan dottern fick sin glutendiagnos så var dessa chokladdoppade havrekakor en av hennes favoriter. Nu har jag provat mig fram till en glutenfri variant (utan mjölmix), jag använde potatismjöl istället för vanligt mjöl
I år har jag gjort glutenfriapepparkakor av den enda anledningen att jag vill hålla min glutenfria diet, men samtidigt också kunna njuta av julens smaker
Här är ett glutenfritt recept på dem och det smakade nästan precis som de gjorde förr. Använd 1/2 ägget i kaksmeten och andra halvan att pensla kakorna med)100 g margarinKör ihop alla ingredienserna i en matberedare
Kolakakor är en av mina favoritkakor och sedan jag blev glutenintolerant har jag flera gånger försökt experimentera fram det perfekta glutenfria receptet
Nu var det jätte länge sen jag bakadekakor, men fick ett ryck igår, denna gång så blev det supersmarriga dumlekakor,receptet jag följde hittade jag hosMAWIWA DESIGN som har en massagoa glutenfria gosaker
Den senaste tiden har jag fått flera förfrågningar på vilka grundrecept jag använder när jag bakar glutenfritt, så i detta inlägg kommer båda recepten och lite enkla smakvariationer så att det blir lätt att hitta för dem som önskar