Snart är julen här. Det är många som förbereder - det bakas, handlas och pyntas. Nu på morgonen efter att barnen och maken åkt iväg satte jag igång och bakade en sats med finska julstjärnor
Rör matfett och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget och vispa emellan. Blanda ihop mjöl, bakpulver och frukten innan du blandar ner allt i smeten
Älskar du som jag Baileys, kaffe och grädde. -) så älskar du även Kaffe Karlsson. Istället för som i Irish Coffey tillsätta whiskey så tar man Cointreau istället
Lägg lime och socker i ett whiskyglas eller motsvarande och muddla ordentligt. Ta sedan myntabladen och lägg dem i handflatan och ge dem en distinkt klapp
Lägg isen i ett highball glas, häll i blueberry smirnoff och fruktsoda, toppa med blå curaçao syrup. Dekorera med en lime skiva eller körsbär eller om ni vill eller några blåbär 4 cl smirnoff blueberry
För några dagar sedan fick jag ett paket som innehöll en nyhet från Kelda. Kelda laga mat 4 % den är fri från konstgjorda tillsatser, låg fetthalt men behöll ändå en väldigt krämig & god smak, den kommer jag defenitivt att köpa igen
Om vi nu ska fortsätta den här väderbloggen kan jag meddela att vädret i dag inte har varit lika dåligt som i går men inte heller lika fint som i förrgår
Rätter med fläskfilé faller många i smaken. Här serveras den i en gryta med tagliatelle till. Jag hade broccoli och gorgonzola i, men ingredienserna i en gryta kan varieras till det oändliga
Ta en deciliter mindre om du har ett fylligt vin annars blir det en aning för dominant smak. När vi nu befinner oss mitt i vintern och med ett par minusgrader ute känns det rätt med en härligt gryta