Lägg svamp, purjolök och bacon i botten på en ugnsfast form, sedan köttet. Det blev ingen trädgårdsdag för mig igår Kylig vind och mulet, så det fanns verkligen ingen lust alls att gå ut och kratta i landen
Skär köttet i mindre bitar, bryn i stekpanna och lägg sedan över i en större gryta. Häll på vatten så det knappt täcker köttet, låt koka upp & skumma av noga
Jag gjorde köttgryta igår som vi åt ikväll. Köttet trillade sönder. 1,5 kg nötkött, högrev, eller ytterlår, eller fransyska ( jag använde märgripa)2 msk smör&rapsolja 2 st morot/morötter 2 st gul lök(ar) 1,5 tsk salt 2 krm svartpeppar 3 msk vetemjöl 6 dl rött vin, ca 5 dl köttbuljong, ca, (av tärning eller konc fond) 2 msk tomatpuré 0,5 tsk timjan, torkad, eller några kvistar färsk 1 st lagerblad 3 st vitlöksklyfta(or), ca 20 st steklök, ca 400 gram champinjoner, (helst små) 2 paket bacon Tillagning8 - 10 portioner1. Skär köttet i 2–3 cm stora tärningar. Låt grytan småputtra tills köttet är mört, ca 1 1/2 timme. mmmm 1,5 kg nötkött
Nu ni. Jag har äntligen kommit igång ordentligt efter semestern. Nu undrar ni förstås vad jag pratar om. jo jag har börjat träna med riktig disciplin igen
Det är den magiska gränsen för att köttet ska bli riktigt mört. Lägg i det brynta köttet. Den enda regeln, om man har kött i grytan, är att koka den i minst 3 timmar. 1 kg högrev4 morötter4 palsternackor1 fänkål1 gul lök10 svartpepparkorn4 lagerblad1 dl tomatpuré3 dl ljus öl1 buljongtärningsaltsmör och olja att bryna köttet ivatten Skär köttet i önskvärda bitar