Helgen ägnas annars åt till packning (bara två veckor kvar nu) och kaffeprovsmakning, vi köpte en Nespressomaskin igår och provar igenom alla smaker för att hitta våra favoriter
Jag har en ny officiell favorit med fläskfilé. Varken cambozola eller fläskfilé är ju nytt hos mig men den här kombinationen av de båda har jag inte gjort förut och det blev så himla gott
Ingredienser. 4-5 äpplen eller motsvarande mängd rabarber eller hjortron (funkar även med hallon och Jordgubbar)75 g smör eller margarin½ dl socker2 tsk Kanel3 dl havregrynGör så här
Till cirka 12 st. 2 dl vatten2 tsk fiberhusk2 msk olja (neutral olja t ex raps)3 dl bovetemjöl1-1,5 dl majsmjöl1 tsk salt1 tsk bakpulverJag brukar använda mig av elvispen med degkrokar för att blanda till den här degen
Jag körde mina en stund i 200 grader i ugnen ca 10 min också för att få dem ordentligt genomstekta. Majsmjöl är ju inte direkt något jag använder mig av dagligdags tidigare, men nu med en glutenallergisk familjemedlem får man prova på både det ena och det andra i mjölväg
Jag gillar inte att baka matbröd, det blir sällan bra, det år svårt att få brödet hårt på ytan och fluffigt på insidan men detta försök med â€Det knådfria brödet†blev över förväntan …