Renskavsgryta med kantareller i juni. Vad hände med säsongstänket. Jo, vi har faktiskt markerat receptet som 'höst', men vi fick leverans av renskav som vi beställt hos Blindh ren (rätt kul namn
Ugn 225º. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37º, fingervarmt. Rör ut jästen med vattnet. Tillsätt olja, salt och mjöl och arbeta ihop till en deg
Sätt ugnen på 200 grader. Skala potatis, skär i bitar och koka. Hacka löken fint. Klipp baconet i 4 delar. Stek bacon och lök tillsammans tills löken är glansig och bacon på gränsen till knaprig
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda samman alla ingredienser till pajdegen och knåda sedan samman allt ordentligt på ett bakbord så att det blir en jämn och fin deg
Tro det eller ej. Ibland är det svårt även för mig att finna inspiration och det känns som att det inte ens är värt att ställa sig vid spisen om man inte får laga den där ”riktiga” helgmaten
Bakningen igår gav upphov till nya anektdoter skulle man kunna säga. Rullrånsjärnet som packades upp var ett våffeljärn och dammsugarna blev mest bara mos
Renskav var det flera år sen jag åt sist. Men så fick vi färsk pepparrot över efter midsommar och då passade jag på att damma av det här gamla receptet
3 dl rågsikt125 g smör1 msk kallt vattenFyllning240 gr älgskav2 msk smörsalt, svartpepparpepparmixpaprikakrydda100 gr riven vb-ostKantareller (jag tog gula)3 dl mjölk3 ägg1 krm vitpeppar Gör så härBlanda ihop ingredienserna till pajdegen först, blanda väl