blandat

blandat

  • 8 Recept
Gubbröra och fröknäcke

Gubbröra och fröknäcke

Hata eller älska - så brukar inställningen vara till. Gubbröra, ca 8 bufféportioner. Blanda 125 g hackad anjovis, 3 hackade hårdkokta ägg och 1 dl hackad dill
Gubbröra på lax

Gubbröra på lax

Sill och ansjovis passar inte alla och då är gubbröra på mjäll, rosa, kallrökt. lax ett otroligt gott alternativ
Gubbröra

Gubbröra

Ett recept från Per Morbergs bok Morberg lagar husmanskost. Supergod. 4 portioner1 burk ansjovisfilé, 125 g4 hårdkokta ägg1 rödlök1/2 dl gräddfil1/2 dl créme fraiche1/2 dl hackad dill1/2 dl hackad gräslökVitpeppar(Ansjovisspad)Hacka ansjovisen och skala och hacka äggen och rödlöken
Klassisk gubbröra – vårt bästa recept

Klassisk gubbröra – vårt bästa recept

Så här gör du. 20 minuter. Koka äggen (krämig gula). Häll av spadet och hacka sillen. Blanda med hackat ägg, majonnäs, lök, kaviar och dill
Torsk med bacon och soltorkade tomater

Torsk med bacon och soltorkade tomater

En annorlunda torskrätt, det är härligt när lite italienska smaker och dofter sprider sig i köket. Passar utmärkt till pressad potatis
Tonfiskröra till mackor

Tonfiskröra till mackor

Blanda alla ingredienser. Bred på en rostad franska eller använd som fyllning i ubåtar. Toppa med sallad och tomater

Tonfiskröra på rågbröd

1. Skär rågkushalvorna i fyra bitar. Blanda ihop majonnäs, tonfisk, gräslök, rödlök, crème fraiche och smaka av med salt och peppar