Sätt ugnen på 175°C. Blanda de torra ingredienserna utom farinsocker och kanel i en skål. Vispa ihop mafett, mjölk och ägg och rör ner i blandningen i skålen
Ännu en grådisig dag men idag är det fredag så då struntar vi i vädret, eller hur. Fredag innebär kort dag för mig och Ida, redan vid ett hämtade jag henne från förskolan
Igårkväll bakade jag denna vansinnigt goda, sega, knäckiga paj med hallon och blåbär. Ja, jag har tjuvsmakat en sked på fredagsfikat redan, ville ju veta hur seg och knäckig den blev
Den här kakan motsvarade förväntningarna. Författaren Denise Rudberg har med receptet i sin nya bok "Mingel och festmat med Denise" som just nu marknadsförs i olika baktidningar
Jag gillar verkligen morotskaka. Det är något med den där saftiga bottnen, den syrliga toppingen och den härliga kanelsmaken som passar så fint mot philadelphiaosten i glasyren
Goooda. Jag har bakat kladdiga, saftiga o goda kladdkake-cookies. Har tyvärr förlorat källan, men jag återkommer så klart om jag kommer på vart jag hittade recept på dessa
Gud så goda de här blev, kan inte slita mej från dem. Jag älskar egentligen kanel men oftast bakar jag ändå kakor med kakao för att jag brukar vara mest sugen på det
Igår bjöd jag jobbets kursdeltagare på den här kladdiga chokladkakan med kokostoscatäcke. Kakan fick positiva utlåtanden så den har jag inte bakat för sista gången
Morotskaka har jag aldrig bakat själv tidigare, ätit det har jag gjort många gånger och det blir så tokgott med den härliga glasyren på, själva kakan påminnde mig allt om julen då den innehåller julkryddor som ingefära, kanel och kardemumma
Här kommer receptet på äppelkakan jag gjorde i helgen. I ursprungsreceptet skulle det inte va nån mandelmassa i, men jag hade i det ändå - dels för att det är extra gott till äpplen men även för att göra kakan ännu saftigare
Idag hade vi det så lite barn på eftermiddagen att vi passade på att baka tillsammans med barnen. ) Barnen och min kollega/vän Andrea som slutar på jobbet imorgon
Kaksort 1 till Affes kalas bakades igår. ca 20 st3 dl havregryn2 dl mjöl1,5 dl socker1 tsk bikarbonat150 g rumsvarmt smör1 ljus blockchoklad att doppa dem iBlanda ihop alla ingredienser och forma till bollar