Afrikansk kycklinggryta - en favorit på vårt bord. Bryn kycklingbitarna runtom ioljan, lägg ner lök, vitlök, curry och chili och låt fräsa med någon minut
Pensla kycklingen med smörblandningen både innanför och utanpå skinnet. Kycklingen900 g kycklinglår75 g smör1 tsk salt1 msk oregano2 tsk timjan1 st vitlöksklyfta1 krm nymalen svartpepparGrönsakerna2 st aubergine1 st sötpotatis eller zucchini för en mer kolhydratsnål rätt2 st vitlöksklyftor pressade2 st lökar500 g passerade tomater0,5 dl olivolja2 dl kalamata oliver2 krm nymalen svartpeppar1 tsk saltVid servering100 g babyspenat200 g fetaost4 dl fet yogurt. Kycklingen900 g kycklinglår75 g smör1 tsk salt1 msk oregano2 tsk timjan1 st vitlöksklyfta1 krm nymalen svartpepparGrönsakerna2 st aubergine1 st sötpotatis eller zucchini för en mer kolhydratsnål rätt2 st vitlöksklyftor pressade2 st lökar500 g passerade tomater0,5 dl olivolja2 dl kalamata oliver2 krm nymalen svartpeppar1 tsk saltVid servering100 g babyspenat200 g fetaost4 dl fet yogurt. Lägg kycklinglåren ovanpå grönsakerna och ställ in i ugnen i cirka 40 minuter eller tills kycklingen fått fin färg och grönsakerna är mjuka. 900 g kycklinglår. 900 g kycklinglår