Jul

Jul

Valfri krydda på små glas

Valfri krydda på små glas

Ingredienser Portioner. 3 dl 3 msk svensk senap 1 msk dijonsenap 1 1/2 msk strösocker 1/2 tsk salt 1 krm svartpeppar 2 tsk rödvinsvinäger 2 dl olja 1 tsk kallt vatten 1 dl hackad dill Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Trillingnöt

Trillingnöt

Ingredienser Portioner. ca 40 st 200 g ljus bakchoklad 2 dl rostade hasselnötter 25 g mörk bakchoklad Lägg till i inköpslistan
Lantterrin med portvin och pistage

Lantterrin med portvin och pistage

Ingredienser Portioner. 10 125 g schalottenlök 1 vitlöksklyfta 125 g kycklinglever 2 msk smör 200 g benfri fläskkarré 700 g fläskfärs 1/2 dl portvin 3 msk konc kalvfond 2 dl vispgrädde 1 dl skalade pistagenötter 1 msk färsk finhackad mejram 1 msk färsk finhackad timjan 1 tsk salt 1 krm nymalen svartpeppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Glöggkokta revbensspjäll med glögg-glaze

Glöggkokta revbensspjäll med glögg-glaze

Ingredienser Portioner. 6 Revbensspjäll 1 kg tjocka revbensspjäll 4 dl rödvinsglögg 1/2 dl japansk soja 3 vitlöksklyftor 50 g färsk ingefära 10 svartpepparkorn 1 tsk salt (per liter vatten) vatten (till kokning) Glögg-glaze 1 msk finhackad ingefära 3/4 msk sambal oelek 1 msk olja 1 1/2 msk tomatpuré 2 1/2 dl rödvinsglögg 1/2 dl mörk sirap 1 kanelstång 5 kardemummakärnor 1 tsk salt Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Senapssill

Senapssill

1. Blanda samtliga ingredienser till såsen utom olja och dill i en skål. Vispa i oljan droppvis så att såsen inte skär sig
Senapssill

Senapssill

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 300 gram inlagd sill 1 dl senap , hälften svensk stark, hälften dijon 1 tsk salt 4 msk socker 3 msk vitvinsvinäger 1 dl rapsolja 3 msk vatten 1 kruka(or) dill Köp receptet
Inlagd sill

Inlagd sill

Koka hastigt upp lagen. Låt lagen svalna och sedan kallna i kylskåpet, gärna över natten. Låt gärna sillen ligga och vattna ur i kallt vatten i ett par timmar extra