Nu får man, helt utan att få dåligt samvete, krypa in i stugan, upp i soffan, påmed ullstrumporna, dricka kryddiga teer, mustigt vin och laga mat i gryta
Gnid gärna in det med några droppar olivolja. Putsa bort större fettsjok på utsidan. • Om styckdetaljen verkligen kommer från en spansk Ibericogris, så är den antagligen fryst
Men om vi bortser från alla mer långsiktiga vinster med »Min Farm« så är den största vinstlotten ur ett rent egoistiskt perspektiv att vi får lägga fantastiskt fint grisköttpå grillen i sommar
Servera patén kall eller ljummen, gärna med saltgurka och vinbärsgelé. Smaka av med salt och peppar. Inspirerad av en paté som jag dök på i Amsterdam på en restaurang jag verkligen kan rekommendera för de som har vägarna förbi, de Waaghals, gjorde jag denna patépå bönor och champinjoner som blev både saftig och god
Rör ut gelatinet med lite av hallonblandningen och häll det i en fin stråle ner i resten. Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull
Brantevikssillen är en populär sill och många hittar till bloggen i jakt på ett enkelt recept, byggd på färdig inläggningssill snarare än att köpa sillfiléer
Så härligt med allt älgkött som just nu finns tillgängligt. Jag hade turen att komma över ett fint innanlår och valde då att köra en saftig rostbiff med smak av vitlök, rosmarin och senap
Blanda smöret med persilja och riven vitlök. Bred på den utrullade pizzadegen. Ett enkelt och gott vitlöksbröd som tillbehör till te x grillat eller en god soppa
Häll gärna en grekisk dressing över salladen (ett pulver som finns att köpa i affär och som man blandar med olja och vatten) och låt salladen stå och dra i kylskåpet cirka en timme
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.