Gratinerad tacokyckling. Godmorgon allesammans. Hoppas ni alla fått en god natts sömn och vaknat upp till en lika underbart solig torsdagsmorgon som jag
Efter att jag uppdaterat mina kryddor, skåp och kryddlådor så hittade jag min favorit. rosépeppar. Fick ett sånt sug efter just fläskfilé med krämig rosépeppar då jag inte använt den på länge
Vips, så hade halva veckan gått. Vilket betyder att det är lite mindre av januari kvar. Idag är det endast -16, så det är ju bara att ta på sig t-shirt och shorts
Så här gör du. Hacka upp all lök i inte allt för små bitar tillsammans med champinjonerna. Skär potatisen och morötterna i skivor och koka tills dom är klara i en egen kastrull med vatten
Ugn 175º. Klipp baconen i mindre bitar och knaperstek den. Låt sedan rinna av på hushållspapper. Skär ytterfilén i ca 1 cm breda skivor och stek dem i matfettet, ett par minuter på varje sida (det ska inte bli färdigstekt
Mums. Det finns mycket gott man kan göra av rabarber, som denna knäckiga rabarberpaj som exempel. Den är enkel att göra och riktigt god tillsammans med vaniljsås eller glass
Äntligen är det svampsäsong. Just nu går det att hitta en hel del kantareller i skogarna och tänkte därför att det ju inte kunde passa lämpligare än att dela med mig av mitt recept på vegetarisk kantarellpaj
Sätt ugnen på 200 g. Vispa äggen riktigt fluffiga, ca 5 minuter. Blanda de torra ingredienserna. Vispa ner färskosten, osten och de torra ingredienserna