Ta ut plåten och lägg köttfärslimpan bredvid potatisblandingen. Sås till köttfärslimpa. Skär köttfärslimpan i skivor och servera med potatis, kål och lingongräddsås
Lägg det strimlade köttet i en bunke med soya, kalvfond och vitlök. Fördela kött och marinad ovanpå. Häll såsen över köttet och tillaga i mitten av ugnen, ca 30 minuter
Skär köttet i 1 cm tjocka skivor, salta och peppra, stek dem i smör så de får en fin yta. Låt grytan puttra 10 minuter så köttet blir genomlagat och såsen får god smak av svampen
Lägg oxfilén en bit in på smördegen, strö ut vitlök, timjan och ost alldeles intill köttet. Rulla ihop degen runt köttet och se till att fästa ordentligt
Jag älskar kokt kött. Kokt framdelskött som faller sönder i trådiga bitar. Visst, t-benstek och entrecote är ju gott det också men för mig kan det knappt mäta sig med högrev i en köttsoppa, smältande fläsklägg eller som här märgpipa i en gryta
Gillar du risotto. Jag jobbar på det och det blir godare och godare för varje gång. Det beror väl på att jag tänker socker och kanel när något är grötlikt och dessutom åt jag aldrig det här som barn heller