Bjudning 1

Bjudning 1

  • 15 Recept
Fest
Helstekt oxfilé

Helstekt oxfilé

8 11/2 kg oxfilé 2 tsk salt 3 krm peppar 1 msk olja 2 msk smör Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Helstekt oxfilé med täcke av fetaostsås

Helstekt oxfilé med täcke av fetaostsås

150g fetaost på bit. 1 burk crème fraiche. Sätt ugnen på 175°. 150g fetaost på bit. 1 burk crème fraiche. Den här oxfilérätten åt vi både på nyår och nu till sambons födelsedagsmiddag
Helstekt oxfilé med konjakssås | Recept ICA.se

Helstekt oxfilé med konjakssås | Recept ICA.se

4 ca 600 g oxfilé i bit 1 msk smör eller margarin 1 tsk salt 1 krm svartpeppar Sås. 2 schalottenlökar 2 krm svartpeppar 1 msk smör eller margarin 3 msk konjak 2 1/2 dl vatten 2 msk kalvfond 2 msk vetemjöl 1 dl vispgrädde 2 tsk soja ev salt Till servering potatis kaka och haricots verts Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Helstekt oxfilé med konjakssås

Helstekt oxfilé med konjakssås

a 15-20 minuter. Häll 1 msk av det smälta smöret i botten på formen. a 1 timma. 1 oxfilé c. 1msk smör. 1 tsk salt. 1krm svartpeppar. 1 msk smör eller margarin. 1 dl vispgrädde. 15 potatisar
Helstekt Oxfilé med gorgonzola

Helstekt Oxfilé med gorgonzola

Vitlök i skivor (1 stor klyfta till ca 400 gram kött). Sätt ugnen på 175 grader. Låt köttet vila ca 15 min under folie innan det skärs upp. Alexandra fyller 15 år på självaste midsommarafton men vi skjuter på det firandet tills söndagen istället. DS 1 stor klyfta
Lyxigt och vackert med Potatisrosor. Perfekt till fest såsom nyår kanske?

Lyxigt och vackert med Potatisrosor. Perfekt till fest såsom nyår kanske?

Sätt ugnen på 150°. Skiva potatisen 1 mm tjock med mandolin eller osthyvel. Baka i ugnen på 150° ca 45-50 minuter eller tills de känns mjuka vid stickprov. November 16, 2014 at 9. November 16, 2014 at 10. November 17, 2014 at 1. 18 pm. November 17, 2014 at 1. November 17, 2014 at 1. 18 p
Helstekt oxfilé med potatisrosor och kantarellsås

Helstekt oxfilé med potatisrosor och kantarellsås

1 liter trattkantareller. 1 tsk fransk senap. 1 msk kalvfond. 1 dl mjölk. 1 msk mjöl. Red såsen med 1 msk vetemjöl. 2016-10-02 @ 14. 1 liter trattkantareller. 1 tsk fransk senap. 1 msk kalvfond. 1 dl mjölk. 1 msk mjöl
Dubbelmarinerad oxfilé

Dubbelmarinerad oxfilé

ca 40 pers buffé150 grader3 kg oxfilé1 marinad. 1 dl rapsolja½ dl soja½ dl chilisås2 msk hoisinsås1 tsk sockersvartpeppar, timjan, grillkrydda2 marinad. 2 dl rapsolja1 dl vit balsamvinäger1 vitlök solo1 tsk saltsvartpeppar1 kruka persilja2-3 msk små kaprisMarinera köttet helt i första marinaden över natten i kylskåpet. 150 grader
Oxfilé provencale

Oxfilé provencale

God fortsättning till er alla. Nu är det åter vardag och lite mer rutin på dagarna även om det snart är helg igen…
Byxad abborre med kräft- och kantarellpytt

Byxad abborre med kräft- och kantarellpytt

1⁄2 dl rågmjöl. 1 tsk salt. 1 liter färska kantareller. 1 krm peppar. 1 dl hackad färsk gräslök. 1 st pressad vitlöksklyfta. 1 msk finhackad gul lök. 1 krm salt. 1 krm peppar