Lättlagad resträtt. Nu i vinter har vi köpt ovanligt mycket kyckling här i Turkiet. Vi har en mycket fin slakteributik alldeles i närheten, Güven Et Kasap
Ni som läser min blogg regelbundet vet ju hur mycket jag gillar enkel och snabblagad vardagsmat. Detta receptet på Ajvarkyckling hittade jag hos min ständiga inspirationskälla för vardagsrecept -Sara som har den fina bloggen Vardag
Jag tycker inte det var länge sedan jag storhandlade och nu är det tomt i kylen igen. Konstigt, lika konstigt som att veckan endast verkar bestå av måndagar och fredagar
Salta, peppra och stek kycklingen till en fin färg. Rör under tiden ihop grädde, crème fraiche, mango chutney, sambal oelek och buljongtärning i en kastrull
Detta recept verkar ha potential att bli ett riktigt vandringsrecept. Jag fick det av min mamma, som fick det av sin väninna Marie-Louice, men vart det egentligen kommer ifrån vet jag faktiskt inte
Lägg grönsakerna i en ugnsfast form och tillsätt kyklingen och marinaden. Nu har vi äntligen flyttat och jag har börjat laga mat igen efter en liten paus
Gör så här. Skär kycklingen i fina bitar och bryn den i oljan och lägg den sedan åt sidan. Bryn lök, vitlök, ingefära, salladslök, vattenkastanjer och paprika några minuter