Efterrätter

Efterrätter

Ris ala Malta

Ris ala Malta

Koka upp riset med salt och vatten i en gryta under lock i ca 10 minuter. Tillsätt mjölk och låt gröten svälla på svag värme under lock i 30-40 minuter, håll koll så att det inte bränns i botten
Ris alá Malta

Ris alá Malta

Det är så gott med ris ala Malta. men inte om den är gjord på gröt, då kan man lika gärna kasta den. Det går liksom fetbort
Ris à la malta med hallon

Ris à la malta med hallon

Än är julen inte slut och idag njuter vi av lutfisk till middag. Ris à la malta är klassisk dessert till detta
Ris a la Malta

Ris a la Malta

Ris a la Malta på julafton är ett måste. Men det behöver nödvändigtvis inte vara precis efter all julmat, det kan vara lite senare på kvällen när man sitter uppkrupen i soffan, men lite julmusik och tända ljus
Ris á la Malta

Ris á la Malta

I dag har vi smaskat i oss en julig klassiker. Vi hade lite kall risgrynsgröt över och sonen fick gå och handla grädde medan jag fileade apelsiner