Baka i ugn i ca 15-20 minuter i 200 graders värme. Hej på er allihop. Imorgon drar allt igång här och det är dags att avsluta ledigheten för denna gång, ska trots allt bli rätt skönt att komma tillbaka till sina vanliga rutiner
Tärna köttet i 2x2 cm stora bitar. Skala och skiva löken tunt. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Bryn lök och paprika i hälften av smöret och lägg åt sidan medans du bryner köttet i resten av smöret
Skär bacon i mindre bitar och lägg på en plåt eller i en stor ugnsform. Om du har tid - låt gärna smeten svälla i cirka 30 minuter. Grädda pannkakan i ugnen i ca 30 minuter
5 minuter. Häll allt i en ugnssäker form, och sätt i nedre delen av ugnen i 20 minuter. Höj därefter till i mitten i 10-15 minuter tills gratängen har stannat, och fått fin färg. 20 minuter Höj därefter till i mitten i. 10-15 minuter tills gratängen har stannat, och fått fin färg
Det går fort på slutet och risotton ska ätas à la minute, dvs på störten. Och nu till receptet på just den här risotton som tyvärr blev lite för torr eftersom jag glömde min egen gyllene regel om att ha mycket buljong tillhands
Kvällens lördagsmys med goda vänner blir en turkisk köttgryta CuvecOsmanisk gryta500 g nötkött (eller lamm)2 gula lökar1st aubergine4 st tomater1 grön paprika2 pressade vitlöksklyftor2 msk tomatpure150 gr fetaost2 st köttbuljongtärningar + 3 dl vatten1 msk sumak eller citron och svartpeppar1 tsk sambal oelekSkär köttet i tärningar och grönsakerna i mindre bitar