älgkött

älgkött

  • 4 Recept
Älg i lergryta.

Älg i lergryta.

400 g älgkött (eller nöt). Tärna kött och lägg det i en bunke. Krydda det med curry, peppar, salt och paprikapulver
Kantarellstuvad Älgskav

Kantarellstuvad Älgskav

Börja med att ta fram älgköttet kvällen innan så det får halvtina ca 8 timmar i kylskåpet. Skär sen köttet i tunna skivor och placera dom en och en på fat
Älgskavsgryta med svamp

Älgskavsgryta med svamp

Dela älgköttet i skavbitar. Bryn älgköttet i lite smör i en stor gryta och tillsätt sedan vatten, vin, fond, lagerblad, enbär och 1/2 tsk viltkrydda

Egen älgskav

1 kg älgkött. Den frusna köttbiten måste tina något litet så att det går att skära tunna skavbitar av den