Idag är det verkligen burrigt väder. Igenmulen himmel, snöglopp och isiga vindar. Man får försöka ta in våren med alla möjliga trick, t ex genom att bjuda på en vårlig paj med fyllning av både lax, spenat och sparris
Vaknade i morse och kände mig tvungen att leka med min nya köksberedare. Jag var inte säker på vad jag skulle leka ihop till frukost men lekte med tanken att använda purjolöken som låg i kylen och flörtade med mig samt att använda äggen till en typ av äggkaka
Detta är en ganska mager kaka med mycket fiber, innehållande banan, men även blåbär. Jag tycker att detta bananbröd, som jag kallar den, är som en blandning mellan bröd och en söt mjuk kaka
Det finns inte mycket som är godare än hembakat matigt och krispigt bröd. På senare tid har jag tagit mig i kragen och gjort det allt oftare – både form av frallor och i form av vanligt bröd
Om någon undgått att förstå det så kan jag säga det igen. jag älskar bröd. -) Gärna bröd som är enkla att göra och som inte kräver timmar av jäsning och knådning
Jag har varit sugen på att provlaga chiapudding ett bra tag, och nu äntligen blev det av. Tillhör ni dem som gillar dallrig, lite lätt geléartad mat, typ pannacotta, så tror jag detta kommer att falla er i smaken
Jag har egentligen aldrig varit speciellt förtjust i kanelbullar. det var innan jag blev rekommenderad att besöka Valhallabageriet på Östermalm i Stockholm för drygt ett år sedan
Egentligen hade jag tänkt att publicera detta inlägg under morgondagen, men när jag tog första tuggan utav dessa enastående kakor kunde jag inte vänta med publiceringen
Jag brukar vanligtvis göra ugnspannkaka enligt det här receptet som jag visat här tidigare, men jag ville testa något nytt och hittade då istället ett recept på 56kilo
Jag lyckades ändå få till mina pizzabullar och slutresultatet blev väldigt bra. Jag utgick från receptet på mina ostfrallor och jag borde kanske ha insett att det skulle bli svårt att rulla den degen, ostfrallorna är ganska porösa