Receptet hämtat från boken LCHF husmanskost av Anna HallénLåna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget)
2 dl mandelmjöl. 1/2 krm stevia. Om man vill göra en mindre kaka kan man dela receptet på 4 delar och använda en springform på 12 cm i stället för en stor på 28 cm, vilket jag gjorde. Grädda i ugnen på 200 grader ca 40 min (15-20 minuter om man använder mindre form). 2 dl mandelmjöl. 1/2 krm stevia
LCHF-pizza är ju såklart inte detsamma som vanlig, riktig pizza, men å andra sidan kan jag tycka att en low-carb pizza smakar riktigt riktigt gott just för att man vet att den är så mycket nyttigare för kroppen än "den där kaloribomben från pizzerian"
Gjorde pannkakor till lunch och då vart det också lchf pannkakor till min man. Sedan blir det ju lite mer lyx med florsocker på men eftersom det inte är så lchf fick det bli Sukrin Melis som finns att köpa i lchf butiken
Pizzabullar med en fyllning av skinka, soltorkade tomater och västerbottenostPIZZABULLAR (LCHF)12-13 stBröd. 2-3 msk tomatpuré100 g strimlad skinka50 g soltorkade tomater1,5 dl riven västerbottenost1 msk oreganoGör så här. Grädda i ca 15 minuter i 200 grader i mitten av ugnen. 12-13 st
Pajdeg till pajen är ju så klart LCHF. Här är receptet på Kebabpaj LCHF. 2 msk fiberhusk. 1-2 tsk salt. 2 dl riven ost. 2 ägg. 2 dl majonnäs (eller creme fraiche om Du tål mjölkprodukter). 2 vitlöksklyftor, pressade. 2. Förgrädda pajdegen 220 grader, 5 minuter. Grädda pajen i ugnen, 175-200 grader i ca 15-20 minuter. 2 ägg. 2 dl majonnäs (eller creme fraiche om Du tål mjölkprodukter)
Jag har testat flera recept på lchf pannkakor och det här är det bästa. 2 dl grädde. 3 ägg 2 dl grädde. Idag ville Måns ha pannkaka till lunch så det blev det
(är man inte strikt el inte äter Lchf så kan man ju krydda med kebebkrydda). (såsen räcker till 2 rullar). *Vispa ihop 2ägg, 3msk grädde, lite salt och vitpeppar. 5 dl majonäs, ca 2. *vänd skarven neråt och dela den ev i 2delar och ät med kniv och gaffel. 5 dl majonäs, ca 2. 2delar och ät med kniv och gaffel
Grädda 20 min, i 200 grader. Bryn köttfärsen och tillsätt tacokrydda och lite vatten. Blanda philadelphiaost och crème fraiche och bred ut i botten på en gratäng- eller pajform
Den 20. Ugnsomelett LCHFIngredienser 10 ägg 8 dl vispgrädde 200 g ost 1 tsk salt 1 msk smör Gör så här Smält smöret i din långpanna. Grädda i 200° i ca 20 minuter. 200 g ost
Jag rekommenderar att man använder bull- eller muffinsformar när man bakar bullar (oavsett om det är LCHF eller inte) eftersom annars riskerar man att smöret i fyllningen rinner ur och bullarna blir torra
Med det här receptet så går jag emot LCHF-etablissemanget som oftast är hårda motståndare av gluten. Men samtidigt tror jag på att hitta långsiktiga alternativ, sådana som gör det lätt för oss att äta LCHF resten av livet
idag har jag äntligen testat att steka Kokospannkakor som är LCHF-vänliga. 3 ägg1 dl kokosmjölk2 msk kokosnötmjöl1 krm vaniljpulver (obs. utan socker)2,5 msk kokosfett0,5 tsk saltSå här gör Du. Min kokosolja var flytande eftersom den smälter vid 22-25 grader och det var ganska varmt inne i köket. 2
1dl 20g pofiber. 20g smält smör. 2 teskedar stevia. 1/2 dl vatten. ca 115g var, speja en form ca 12cm diameter med oljespray, pressa ut degen. Kalorier 522,5. Protein 23,2. Kalorier 261,3. Kolhydrater 4,2. Fett 21,9. Fyllningen till 2 stycken. 20g 1matsked tomatpuré. 1/2 tesked paprikapulver. 20g pofiber. 20g smält smör. 2 teskedar stevia. 1/2 dl vatten. ca 115g var, speja en form ca 12cm diameter med oljespray, pressa ut degen. 1/2 tesked paprikapulver
200 grader. 2 morötter. Ta ut pajskalet ur kylen och förgrädda i ca 5-7 minuter på 200 grader. 2-3 dl riven ost. Grädda 25-30 min tills den har en fin gyllenbrun färg, låt sedan pajen stå en stund innan servering så att den hinner "sätta sig" i formen. 200 grader. 2 morötter. 2-3 dl riven ost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.