Michaels bok

Michaels bok

  • 11 Recept

Ahlgrens pannacotta!

Ahlgrens pannacotta!

Sortera 2 påsar ahlgrens bilar i de tre olika färgerna. Blanda den färg du önskar med 3 dl grädde och värm tills det har smält samman
Blåbärspannacotta

Blåbärspannacotta

Blåbärspannacotta. Publicerat 2016-07-20 19. 08. 00 i. Dessert. Vilken härlig tid det är nu. Skogen är full av blåbär och trädgården av hallon
Krämig matjesill

Krämig matjesill

Idag har jag varit ute större delen av dagen. Rensat i trädgården, skurat altandäcket och tvättat bilen
Fler tips på sommarlovsmat

Fler tips på sommarlovsmat

Här kommer fler tips på snabblagade rätter. Grillad teriyakilax. en bit laxfilé. teriyakisås. salt. Marinera laxen i teriyakisåsen
Broccoligratäng med ost och småtomater

Broccoligratäng med ost och småtomater

Jag gillar gratänger av alla dess slag, men broccoligratäng är helt klart den bästa. Vanligtvis gör jag en helt vanlig variant med ägg och grädde i stanningen men förra veckan bjöd Bibbi på den här godbiten som hade bland annat lätt-créme fraiche och kvarg i smeten
Lax i foliepaket

Lax i foliepaket

Godmorgon på er. I fredags kväll när jag och mamma var ensamma hemma så kände vi för att äta något som bara var så typiskt oss, och vad passade då bättre med en riktigt saftig, fräsch och vacker laxfilé i ett foliepaket med massa härliga grönsaker
Västerbotten Royal

Västerbotten Royal

100 g riven västerbottenost4 äggulor2 dl mellangrädde1/2 krm kajennpeppar1/2 krm salt1/2 krm svartpepparröd romfinhackad rödlökSätt ugnen på 175CFördela osten i små smorda portionsformar, engångs aluminiumbakformar går bra
Matjessilltårta från Västerbotten

Matjessilltårta från Västerbotten

Liiiite väl sent kommer här receptet på den supergoda matjessilltårtan som jag gjorde till påsk. Receptet hittade jag på "Matklubben", men döpte om den
Grekiskt oliv och ägg bröd.

Grekiskt oliv och ägg bröd.

Ett nygräddat hembakat bröd är något av det bästa jag vet. Jag är uppvuxen med mycket brödbak. Det bakades ofta och gärna i flickhemmet

Grekiskt Bröd

Jättegott bröd med knaprig skorpa och fluffigt inre. 2 brödlimpor. 25 g Jäst. 5 dl Ljummet vatten 37°. 2 tsk Salt