Ädelostfile med äpple och hasselnötter500 g fläskfile1 gul lök1 grönt äpple1 dl hasselnötter2 dl hett vatten2 1/2 dl grädde1 msk kalvfond140 g Kvibille Ädelflingsalt & svartpeppar. //Malin 500 g fläskfile
600 g fläskfilé. Krydda filén med salt och peppar. Bryn den runt om i en stekpanna med smör. Blanda crème fraiche, grädde och fond i en kastrull, och koka upp
Här har jag bakat in fläskfilé i smördeg med en svampröra à la Wellington. Ansa fläskfilén och skär bort ändbitarna så att du får en så jämnstor bit som möjligt
Ingredienser för 6-8 personerca 1,3 kg fläskfilé eller fläskytterfilé2 paket baconVitlöksost (eller om du önskar annan dessertost)Till såsen behövs2 msk smör1 1/2 msk smulad grönpeppar1 grönsaksbuljongtärning2,5 dl grädde2 dl mjölk2 dl creme fraiche2 tsk soya (jag använde kinesisk med mushrooms)SaltPepparMaizenaGör så härPutsa filéerna och skär en skåra i filén, skär inte ända ut för då rinner osten ut. ca 1,3 kg fläskfilé eller fläskytterfilé