dorota skaferi

dorota skaferi

  • 12 Recept
Gott utan maskin

Gott utan maskin

flickr-photo { border. solid 0px #000000. }. flickr-yourcomment { }. flickr-frame { text-align. left. padding. 3px
Knäck – klassiskt recept

Knäck – klassiskt recept

Så här gör du. 30 minuter. Koka upp vispgrädde, sirap och socker i en ganska stor kastrull. Sänk till medelvärme när smeten har kokat upp, och låt sjuda tills knäcken har nått 122°C eller håller för starkt kulprov
Chokladdoppad lakritskola

Chokladdoppad lakritskola

Chokladdoppad lakritskola är en absolut favorit till jul helt tokgott. -). Här är en variant med lakritspulver istället för turkis peppar
Chokladdoppad lakritskola

Chokladdoppad lakritskola

Finns det några lakritsälskare där ute. Då har jag julgodiset för er här. En lakritskola doppad i mörk choklad
Julgodis - Skumtomtefudge

Julgodis - Skumtomtefudge

Här kommer ett recept till på julgodis. Receptet är hämtat från Monica Ahlberg med små justeringar. ca 12 bitar skumtomtar2 dl socker1 dl vispgrädde50 gram smör150 gram vit chokladBlanda ihop skumtomtar, socker, grädde och smör i en kastrull

Hallonmarmelad med lakrits

Blanda vattnet och karamellerna i en kastrull och sjud tills alla har löst sig. Tillsätt hallonen och syltsockret och koka i 3 minuter
Èclairs franska bakverk

Èclairs franska bakverk

28 Oktober 2016. Èclairs franska bakverk. Underbart fin franskt bakverk, pâte à choux, hör hur fint det låter om man kan uttala det på rätt sätt förstås, fylld med len vaniljkräm, sikta med florsocker och ringlad choklad på toppen
Fikonmarmelad med vanilj och konjak

Fikonmarmelad med vanilj och konjak

Tvätta fikonen och skär upp i 4 klyftor. Häll på juicen från citronen. Koka upp vattnet med sockret och den öppnade vaniljstången till 103º
Ingefärsmarmelad

Ingefärsmarmelad

Ingefärs- och citronmarmelad by HillaMilla. Ingefära hemma. Vad gör man. Ingefärs- och citronmarmelad att ha som gå-bort-present
Apelsin- och morotsmarmelad

Apelsin- och morotsmarmelad

I stället för att köpa färdiga marmelader och sylter har jag bestämt mig för att börja göra egen. De köpta innehåller oftast sådant man egentligen inte vill ha i sig och dessutom är det godare att göra den själv
Maskros marmelad

Maskros marmelad

Maskrosmarmelad. Receptet ger ca. 4 dl marmelad. Ingredienser. 5 dl gula maskros kronblad. 1 citron, skal och saft