Bröd

Bröd

GI kex

GI kex

Åh, m i n a  f a v o r i t e r . Så goda att jag skulle kunna äta upp en hel plåt. Här finns receptet på de här otroligt goda och enkla kexen
Långjästa morotsfrallor med solroskärnor

Långjästa morotsfrallor med solroskärnor

Ingredienser 1 sats 2 satser 3 satser 4 satser 5 satser 6 satser 7 satser 8 satser 9 satser 10 satser 11 satser 12 satser 13 satser 14 satser 15 satser 16 satser 17 satser 18 satser 19 satser 20 satser 8 frallor 5 gram jäst 300 gram vatten , kallt
Morotsbröd

Morotsbröd

Idag blev det både morotsbröd och morotskaka i bakningen. Blanda allt som en bröddeg som du jäser i 45 minuter
Morotsbröd med Keso cottage cheese

Morotsbröd med Keso cottage cheese

Smula jästen i en bunke, häll över vattnet och rör tills jästen löser sig. Tillsätt morot, cottage cheese, salt, smör- och rapsolja och det mesta av mjölet
Pumpabullar till frukost

Pumpabullar till frukost

Här har vi precis ätit frukost, och vi har förnyat brödrepertoaren med ett par pumpabullar. God morgon
Baka saftigt brytbröd med snygga frön

Baka saftigt brytbröd med snygga frön

Idag har Märta och jag bakat världens godaste och snyggaste brytbröd. Foto. Karin / bevemyrs blogg. Med kesella och grahamsmjöl i degen blir bullarna saftiga och med en precis perfekt känsla i tuggorna
Långpannebröd med morot och keso

Långpannebröd med morot och keso

Från början var det här mitt egenkomponerade recept på underbara frallor, och nu har jag helt enkelt transformerat det till ett underbart långpannebröd
Bröd i långpanna

Bröd i långpanna

Jag brukar baka brödet i en mindre långpanna, för att få brödet högre. rågsikt eller lantbrödsmjöl. Grädda brödet i 225 grader varm ugn i ca 15- 20 minuter
Till slut – perfekt!

Till slut – perfekt!

Det här brödet blev gott och äntligen lite syrligt. Det blev ett okej rostbröd, men inte mycket mer. Det är nog inte så värst noga hur man går till väga när man bakar ut bröden, men det är viktigt att man är försiktig så man inte trycker ut luften ur degen
Ostkringlor

Ostkringlor

Rulla ut smördegen på papperet. Fyllning. Blanda färskost, parmesanost, persilja, pekannötter till en jämn smet
Veckans bröd – stor tekaka för hela familjen!

Veckans bröd – stor tekaka för hela familjen!

Jag tänkte att jag skulle lägga till en kategori här på bloggen som heter ”Veckans bröd”. Detta kan vara en gammal goding eller ett nytt experiment, men ett gott bröd som jag tror kommer gå hem hos er alla
FRÖBULLAR & VECKANS MATSEDEL

FRÖBULLAR & VECKANS MATSEDEL

Receptet kommer ifrån Martin Johanssons bok Bröd och Pizza. Laxsoppa med knäckebröd. Ikväll står hemgjorda hamburgare på menyn, och jag har bakat fröbullar att ha till dessa
Pinnbröd pizza style

Pinnbröd pizza style

Robert gjorde grymma pinnbröd som vi grillade till lunch en dag under påsken. Brödet är klart när man kan dra det av pinnen