Smula jästen i en bunke, häll över vattnet och rör tills jästen löser sig. Tillsätt morot, cottage cheese, salt, smör- och rapsolja och det mesta av mjölet
Idag har Märta och jag bakat världens godaste och snyggaste brytbröd. Foto. Karin / bevemyrs blogg. Med kesella och grahamsmjöl i degen blir bullarna saftiga och med en precis perfekt känsla i tuggorna
Från början var det här mitt egenkomponerade recept på underbara frallor, och nu har jag helt enkelt transformerat det till ett underbart långpannebröd
Jag brukar baka brödet i en mindre långpanna, för att få brödet högre. rågsikt eller lantbrödsmjöl. Grädda brödet i 225 grader varm ugn i ca 15- 20 minuter
Det här brödet blev gott och äntligen lite syrligt. Det blev ett okej rostbröd, men inte mycket mer. Det är nog inte så värst noga hur man går till väga när man bakar ut bröden, men det är viktigt att man är försiktig så man inte trycker ut luften ur degen
Jag tänkte att jag skulle lägga till en kategori här på bloggen som heter ”Veckans bröd”. Detta kan vara en gammal goding eller ett nytt experiment, men ett gott bröd som jag tror kommer gå hem hos er alla
Receptet kommer ifrån Martin Johanssons bok Bröd och Pizza. Laxsoppa med knäckebröd. Ikväll står hemgjorda hamburgare på menyn, och jag har bakat fröbullar att ha till dessa