Kött

Kött

  • 10 Recept
Höstlig karrégryta

Höstlig karrégryta

Salta och peppra köttet. Bryn köttet i smör tills fin färg. Lägg lök, paprika och morötter runt köttet, häll över vin och tomater
Porterstek på nötbog

Porterstek på nötbog

Spola av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Lägg i köttet när kokspadet har kokat upp, lägg på locket
Rödkål till jul

Rödkål till jul

1. Strimla rödkål och skala och grovriv äpplet. 2. Fräs kål och äpple i smör på låg värme. 3. Tillsätt sirap, äppelcidervinäger, vatten, kryddnejlika och lagerblad
Saftig parmesankyckling i ugnen

Saftig parmesankyckling i ugnen

Visst är det väl skönt med okomplicerad mat med rena smaker. Jag drar lätt iväg och lägger till ingredienser för att få med så mycket gott som möjligt men den gyllene regeln för de flesta kockar är att less is more
Grönpeppargryta

Grönpeppargryta

Tillsätt sojan o låt grytan puttra under lock 1-1 1/2 timme tills köttet känns mört. Bryn grytbitar väl i smör i järngrepp
Pulled beef

Pulled beef

En riktig höjdare var att lägga det dragna köttet på pizza och servera som en förfinad kebabpizza. Igår var jag sugen på att testa draget köttnötkött och i grytan landade en bit nötbog som putsats från senor
Helstekt fläskytterfilé

Helstekt fläskytterfilé

Köttet var otroligt mört och gott. Bryn köttet i en het panna så att det får färg. Lägg köttet i en ugnssäker form och stek i ugnen tills köttet har en innertemperatur på 72 grader