Just nu är skogen helt belamrad av Karl-Johansvamp och andra goda soppar, vad är då godare än en pasta med mängder av grädde, parmesanost och vitlök för att göra av med lite av den, ett glas rött vid sidan skadar inte heller
1. Rensa svampen och dela den. 2. Tärna skinkan smått, skala och hacka vitlöken. Hacka persiljan. 3. Hetta upp olivoljan och smöret i en gryta eller stekpanna
Ingredienser Portioner. 4 3 schalottenlökar 1 vitlöksklyfta 9 dl svampbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 2 msk olivolja 3 dl carnaroli- eller arborioris 2 dl vitt vin eller matlagningsvin 250 g kastanjechampinjoner 3 msk smör 2 dl riven parmesanost salt och nymalen svartpeppar ruccola till servering Lägg till i inköpslistan
Idag tog jag mig äntligen tid till att göra fröknäcke. Då jag inte är förtjust i chiapudding men vill hitta lite olika användningsområden utöver att strö chia över filen så kändes fröknäcke lockande
Varmrätten nyårsaftonen 2012 var entrecote med potatis- och jordärtskockskaka, tryffelsmör, rödvinssky, bearnaisesås, haricot verts, tomat och champinjoner