11 såser till kycklingStekt kycklingROSÉPEPPARSÅS4 portioner2 msk stött rosépeppar2 dl vispgräddeStrö rosépepparn över kycklingen och häll vispgrädden över. Såser till ugnsstekt kycklingHASSELNÖTSSÅS4 portioner1 dl kvarg, t ex Kesella½ dl mjölk½ dl finhackade hasselnötter1 pressad vitlöksklyftaBlanda Kesella, mjölk och hasselnötter i en skål och pressa sedan ned vitlöken. Såser till kokt kycklingDILLSÅS4 portioner2 dl mjölk2 msk vetemjöl2 dl kokspad från kycklingensalt, pepparpressad citron2 dl finhackad dillVispa ihop mjölk och vetemjöl i en kastrull och låt det koka upp
Dessutom går det ju att variera dessa kalla såser i det oändliga. Har man bara en burk med turkisk yoghurt i kylen kan man göra en god kall sås perfekt att äta till grillat