Efterrätts Såser

Efterrätts Såser

Vaniljkräm

Vaniljkräm

Vaniljkräm. 4 äggulor. 1 dl strösocker. 0,5 dl maizena majsstärkelse. 1 vaniljstång eller 1 tsk vaniljpulver
Leilas vaniljkräm

Leilas vaniljkräm

1 vaniljstång 5 dl standardmjölk 1,5 dl strösocker 7 äggulor (ekologiska) 0,75 dl majsstärkelse 50 g smör, mjukt
Min bästa vaniljkräm

Min bästa vaniljkräm

2,5 dl mjölk 1 krm vaniljpulver [eller 1 vaniljstång] 0,75 dl strösocker 3 äggulor 0,3 dl majsstärkelse 50 g smör, mjukt
Crème pâtissière (konditorkräm)

Crème pâtissière (konditorkräm)

mjölk. 1socker. 1vaniljstång, urskrapad. 1äggula. 1majsstärkelse. 1smörKoka upp mjölk, socker, vaniljstång. Blanda ihop äggula och majsstärkelse
Kiwisås

Kiwisås

Blanda socker och vatten. Koka upp. Kyl i isvattenbad. Mixa fruktköttet raskt (kör man för länge tappar det sin fina gröna färg)
Halloncurd

Halloncurd

250 g färska hallon 2 dl strösocker 50 g osaltat smör 2 ägg
Trollkräm

Trollkräm

lingon. 1socker. 1vaniljsocker. 1äggvitaVispa äggvitan en stund tills den blivit som ett skum. Tillsätt socker lite i taget, vispa hårt under tiden
Rabarberkola

Rabarberkola

1. Koka samtliga ingredienser 15 minuter tills det tjocknat. 2. Låt svalna och häll på burkar. 3. Förvara i kyl och värm gärna vid serveringen
Chokladsås Vita Haren

Chokladsås Vita Haren

Foto. Karin / bevemyrs blogg. När dottern fyllde två år firade vi kungligt med ett litet minikalas bara vi i familjen