Ingredienser för 2-4 personer2 medelstora morötter1 msk smör1 msk vetemjöl5 dl vatten2 st fiskbuljongtärningar1 paket räkost (225 g)1 dl dill2 dl creme fraiche½ krm cayennepepparSaltVitpeppar500 g skalade räkorDill och räkor för garneringGör så härLägg buljongtärning i vatten och låt det koka upp
Jag tycker själv att detta ser rätt gott ut. men det var faktiskt ingen höjdare. Har läst flera tips om att man ska täcka laxen med majonnäs eller crème fraiche för att den ska bli extra saftig
Den här bakelsen är en liten utvecklingen sen midsommaraftons Skagentårta för den som minns. Nu adderar vi till lite gravad lax och bröd och vips har vi skapat oss en bakelse istället för en tårta
Koka ihop vittvinet och fiskbuljongen till hälften. 5 dl stark fiskbuljong1 msk smör1 msk mjöl4-5 dl vispgrädde75 g nyriven parmesan1 st äggula2 msk smörsaltDuchessepotatis. 5 dl stark fiskbuljong