Ingredienser Portioner. 45 st 50 g färsk jäst 150 g smör eller margarin 2 påsar saffran (à 1/2 g) 1 1/2 dl strösocker 5 dl mjölk 250 g kvarg (10 %) 1/2 tsk salt 1 ägg 17 dl vetemjöl (15-17 dl motsvarar 900-1020 g) Fyllning 200 g rumsvarmt smör eller margarin 1 1/2 dl strösocker 4 tsk vaniljsocker Till pensling ägg pärlsocker Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Saffransbullar med smörkräm. Vi kunde inte hålla oss längre. I helgen satte vi första saffransdegen på jäsning och vi testade minsann något nytt, för oss
6 port. 500 g gula ärter. 15-18 dl vatten + vatten till blötläggning. 1 gul lök. 2 tsk timjan (alt. mejram). 400 gr rimmat bogfläsk eller rimmat magert sidfläsk i tärningar