Fisk

Fisk

  • 31 Recept
Fiskgratäng med räkor

Fiskgratäng med räkor

Lägg fisken i smord ugnsfast form och krydda med salt och peppar. Häll av spadet från fisken och koka upp det tillsammans med grädde och fond
Inkokt lax med kall dillsås och ägghalvor

Inkokt lax med kall dillsås och ägghalvor

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 4 bit(ar) laxfilé(er) , ca 150 gr/st, portionsbitar Lag 1 l vatten 4 st lagerblad , 4-5 15 st kryddpepparkorn , 15-20 1 st gul lök 1 st morot 0,5 dl ättiksprit , (12%) 1 msk äppelcidervinäger 1 msk salt 0,5 kruka(or) färsk dill , stjälkarna från dillen som används till såsen Dillsås 1 dl gräddfil 1 dl majonnäs 0,5 msk äppelcidervinäger 0,5 kruka(or) färsk dill , 1 knippe 1 krm salt , krydda efter smak 1 krm peppar , krydda efter smak Tillbehör 4 st ägg 24 st räkor Köp receptet
Festlig fiskgratäng

Festlig fiskgratäng

Skär fisken i bitar och lägg i formen. 400 g fisk. Smörj en ugnsfast form med smör och strö i mjölet. Salta och peppra
Gäddfärsbiffar

Gäddfärsbiffar

Har ju en svärfar som fiskar en del, och ibland får han nån gädda. Annars kan man bara köra fisken i matberedaren till ett mos
Snittar med varmrökt lax


Snittar med varmrökt lax


4 kavring
. 1125 g varmrökt lax, skinn- och benfri
. 12 1/2 msk crème fraiche

Romsås till lax

Romsås till lax

Romsås är en av mina absoluta favoritsåser att servera med lax. Så enkel att göra men åh så god. Recept, 4 portioner
shortbreadkakor med chokladkola

shortbreadkakor med chokladkola

shortbread är en favorit i vår familj. Och nu adderade jag lite mörk chokladkola och det vart en väldigt god kaka
Fisk med tomat

Fisk med tomat

Lägg i fiskbitarna och ös över lite tomatsås. 1fisk, 400 g. 11 1/2 dl matlagningsgräddeHalvtina fiskblocket och dela det i 4 bitar. Lägg på ett lock och låt sjuda i ca 10 minuter tills fisken är lätt att dela
Lax med gremolatatäcke

Lax med gremolatatäcke

Jag fokuserar gärna på fet fisk och skaldjur för att boosta upp energin och näring och den här laxrätten uppskattas av hela familjen
Matjessillcheesecake med rödlök, dill och forellrom

Matjessillcheesecake med rödlök, dill och forellrom

Ingredienser 200 g kavring 25 g Smör 150 g matjessill 3 dl kesella 2 dl crème fraiche 1 st rödlök 1 kruka dill 1 kruka Gräslök     salt och peppar 3 st Gelantinblad 4 msk citron (färskpressad juice)     forellrom Lägg i inköpslista Måttomvandlingstabell
Helstekt lax

Helstekt lax

Lägg laxen med skinnsidan ner på en plåt med bakplåtspapper eller i en ugnsform. Blanda olja, citronsaft, salt och peppar och pensla laxen med blandningen
Sillsnittar med senapsgrädde

Sillsnittar med senapsgrädde

1. Koka ägg och potatis var för sig. 2. Hacka gräslök och kapris och rör ihop med crème fraîche, skånsk senap och kryddor
Krustader med laxröra

Krustader med laxröra

Gör så här Ta bort skinn och ben från laxen och skär den i små bitar. Blanda crème fraiche, dill, peppar, salt och vinäger
Kryddig julsill

Kryddig julsill

Koka upp ättiksprit, socker och vatten. Tillsätt kryddnejlikor, peppar, kanel och apelsinskal. Låt lagen kallna helt i ett vattenbad
Västerbottenssill

Västerbottenssill

1. Låt sillen rinna av ordentligt i ett durkslag. 2. Skär sillen i så stora bitar som du önskar. 3. Rör ihop majonnäs, yoghurt, västerbottenost, vitlöksklyftan och senap