Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret och blanda ner havregrynen, låt svälla en stund. Skala och skiva äpplena och blanda dem med kanel och strösocker, låt ligga och marinera en stund
Blanda de torra ingredienserna, fördela smöret däri, tillsätt mjölk och ägg. Häll i smord och bröd form, vänd äppelklyftorna i socker och kanel, lägg dem på smeten
Stekta Äpplen i glas ½ fast Äpple ½ tsk Ekologisk Honung 1 msk Smör Några droppar pressad Citron Lite Kanel Några korn Havssalt 1 dl Grädde Ekologiskt Vaniljpulver 2 Valnötter Skär äpplet i små tärningar
Blanda ihop smör, socker, vetemjöl, havregryn och vaniljsocker till en smulig deg. Häll hälften av smuldegen i bottnen, fördela de skalade och hackade äppelbitarna över bottnen
Rör fett och socker pösigt. Tillsätt ett ägg i taget och rör om. Skala och skär äpplena i små tärningar. Blanda de torra ingredienserna och rör i äppeltärningarna, blanda detta med äggsmeten och rör sist i mjölk- och citronsaftblandningen