Att tillaga älgfilé är lika enkelt som att tillaga oxfilé och med samma princip. Oftast läser man att köttet ska stå inne i ugnen (200 grader) till 55 grader
För sisådär 15 år sedan så hade denna rätt en väldigt speciell roll i det Zettergrenska hemmet. Pojkvänner som togs hem av alla oss tre systrar skulle genomgå detta test (förrutom borra hål i isen på vintern, ro pappas omöjligt stora båt på havet halvvägs till Ryssland osv)
Recept på en gammal klassiker jag tillagade i helgen. Fortfarande lika god. )Ingredienser för 4 personer2 gula lökar1 grön paprika1 burk champinjoner1 msk mjöl1 dl chilisås3 dl grädde1 dl creme fraiche1 tsk salt1 krm svartpeppar1 krm curry1 krm chilipeppar1 krm cayennepeppar1/4 dl koncentrerad apelsinjuice1 kg räkorGör så härHacka löken och strimla paprikan
Foto. Tina FallgrenKantarellsoppa1 gul lök, hackadsmör och olja till stekningkantareller 6 dl svag hönsbuljong1 dl gräddevit balsamvinäger med champagnesmak1