min

min

  • 9 Recept
Honungslimpor

Honungslimpor

Ha upp den på en mjölad arbetsyta och knåda den i några minuter. Täck bunken med ett lock eller med plastfolie och låt den stå i rumstemperatur i ca 40 - 45 minuter. Täck dem med en bakduk och låt dem jäsa i ca 35 - 40 minuter. Sätt in formarna på gallret i den nedre delen av ugnen och grädda limporna i ca 40 minuter eller tills de är 98 C inuti
Sockerfri flädersaft

Sockerfri flädersaft

Jag frös in saften i mina glasflaskor som jag har sparat, dem jag allt som oftast använder till kalas ni vet
Bjudgryta

Bjudgryta

Koka i 5 minuter. Blanda mjöl, salt och peppar i en plastpåse. Lägg i köttet och skaka runt så köttet blir mjölat
Chokladbollar med Nutella

Chokladbollar med Nutella

I brist på kakao så hade jag i nutella, det blev gott men lite för sött för min smak med både socker och nutella
Flädersaft

Flädersaft

Saften går fint att frysa och tina upp längre fram på året, när sommaren är borta och man behöver minnas den som bäst
Rabarber och Mango chutney

Rabarber och Mango chutney

Låt sjuda i ca 15 min. Tillsätt mango och ingefära och låt sjuda i ca 5 min till. 07 Aug. 07. 52. Rabarber och Mango chutney
Choklad muffins

Choklad muffins

Grädda på 200 grader i mitten av ugnen i 10-12 minuter. Häromdagen bakade jag dessa grymt goda choklad muffins, vill ni ha mer intensiv smak så ta mer kakao
Kassler i chilisås

Kassler i chilisås

Gratinera i 200° ca 30 min. Kassler i chilisås. 600-800 g kassler. 2 dl chilisås. 1 dl mango chutney utan bitar
Havrebröd i lergryta

Havrebröd i lergryta

Låt grytan stå inne i ca 70 min. Börja med att blötlägga lergrytan och låt den ligga i vatten medan degen jäser i bunken