Morotskaks frossa. Halloj. Visste ni att på fredag är det morotskakans dag. Tänkte fresta med några recept så ni kan baka och äta massor av detta underbara bakverk
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i olja och de rivna morötterna. Blanda ihop de övriga torra ingredienserna i en separat skål och rör sedan ner i smeten
Ca 16-18 st2 rivna morötter2 ekologiska ägg1 dl strösocker1 dl rårörsocker2 tsk kanel2 tsk bakpulver3,5 dl vetemjöl125 g smör1 msk juice från en citronSätt ugnen på 200 grader
Banankaka med dumle,jösses vilken fullträff de blev. Banan & kola hör verkligen ihop så för er gottegrisar där ute som ännu inte smakat den kombinationen måste testa på
Det diskuteras kakor. Vi har viktigt möte här hemma. Bibbi skall ha kalas på söndag och vi gjorde precis den smarta grejen att bildgoogla rosa+tårtor+barnkalas
Stjälp upp kakorna, låt svalna. Kakorna blir inte särskilt stora, dryga 1-1½ dl smet per kaka, så vill man servera dem ur muggarna bör man använda mindre muggar
Färga marsipanen med några droppar gul hushållsfärg. Ta små degkluttar och forma till ägg. Ett tips är att förs forma till runda kulor och sen göra dessa ovala