Innan jäsningstiden är slut sätter man på ugnen till 225º och sätter in en gjutjärnsgryta med lock, i storlek på ca 3 liters eller en lergryta i fallsen längst ner i den kalla ugnen
Så nu ni ska ni ge er ut att leta upp den där lergrytan som ni har någonstans i era gömmor för den är minsann på väg tillbaka Här kommer ett brödrecept där man använder just lergrytan
Lägg köttet i en ugnssäker stekgryta eller lergryta med lock. För knappt ett år sedan lagade jag pulled pork för första gången och sedan dess har jag gjort det många gånger
I bland hittar vi till och med bra tips i någon av våra kokböcker och dagens vegetariska alternativ är just ett sådant som vi upptäckte i boken "Laga mat i lergryta", från ICA bokförlag
Börja med att lägga lergrytan i blöt i minst 15 minuter. Skåra falukorven i skivor ca 3 cm som håller ihop för att stoppa i äppelskivor, ungefär 5-10 mm tjocka